Madeira header
uk flag language  
 

Porto Santo, het lieflijke gouden eiland

Het kleinschalige exotische eiland Porto Santo ligt circa 45 km ten noordoosten van het eiland Madeira. Het eiland is heuvelachtig (in het noordoosten) en kent een prachtig 8 kilometer lang zandstrand in het zuidwesten (“Praia Dourada”). Porto Santo wordt ook wel “het gouden eiland” genoemd. De Pico de Facho is met zijn circa 500 meter het hoogste punt van het eiland. De grootste plaats (hoofdstad) is Vila Baleira.

strand porto santo
windmolen porto santo

Het klimaat is naast het unieke landschap de grootste toeristische trekpleister van Porto Santo. Gemiddeld is de hoogste temperatuur in de maanden augustus en september ongeveer 25 ° C. De laagste is ongeveer 13.1 ° C welke in de loop van januari tot maart kan worden bereikt. Het gematigd klimaat in Porto Santo is perfect voor outdoor-activiteiten. In augustus komen veel jongeren vanaf Madeira naar Porto Santo om hier te feesten. Gezellig, maar indien u een rustige vakantie wilt, dan kunt u beter deze periode vermijden (of in ieder geval de haven en het strand).

Stranden van Porto Santo

Een vakantie in Porto Santo is niet compleet zonder te genieten van het zalige water en de serene kust. Binnen Europa worden de stranden van Porto Santo beschouwd als een van de mooiste stranden, omdat vastgehouden wordt aan een rustige sfeer en netheid. De stranden worden bovendien goed onderhouden. De 9 kilometer lange zandstranden trekken naast toeristen ook lokale dagjesmensen uit Madeira zelf aan. Aan de kust van Porto Santo zijn tevens een aantal hotels, restaurants en cafes te vinden.

Vila Baleira

Vila Baleira is het urbane gedeelte van Porto Santo op Madeira. Dit is waar de meeste bewoners hun permanente verblijf hebben en het is ook de plek die toeristen gebruiken als uitvalsbasis. Hier zijn ook restaurants en winkels te vinden. Tijdens vrijdag-en zaterdagavond verandert deze plek in uitgaans hotspot. Vila Baleira staat ook bekend als de? geboorteplaats van Christoffel Columbus. Vandaar dat het museum dat aan hem gewijd is hier ook is te vinden. .

Activiteiten

Op Porto Santo kunt u, naast heerlijk relaxen op het goudkleurige zandstrand, allerlei activiteiten ondernemen. Uiteraard kunt u hier duiken, snorkelen, vissen, zeilen, windsurfen en nog veel meer watersport activiteiten ondernemen. Op Porto Santo kunt u ook heerlijk wandelen en fietsen.

Ook voor een golf vakantie bent u hier aan het goede adres. Het eiland heeft de grootste golfbaan van Madeira "Porto Santo Golfe". De baan is ontworpen door de Spaanse golfkampioen Ballosteros. het golfcomplex heeft zowel een 18 holes als een 9 holes golfbaan (pitch & putt). In 2009 werd de Madeira Open, dat deel uitmaakt van de Europese tour, hier gehouden.

Reizen naar Porto Santo

Porto Santo is uitermate geschikt voor een heerlijke strandvakantie of een dagtrip vanaf Madeira. Porto Santo is goed te bereiken met de veerboot vanuit de haven van Funchal (circa 2 uur varen) of per vliegtuig vanaf de luchthaven van Funchal (circa 20 minuten vliegen). Het vliegveld van Porto Santo biedt naast binnenlandse vluchten (Ponta Delgada, Lisbon, Oporto and Faro) ook regelmatig internationale vluchten aan (Engeland, Italië, Duitsland, Spanje, België en Frankrijk).

Wat te doen op Porto Santo:

• Largo do Pelourinho in Cidade do Porto Santo staat het raadhuis: Een mooi 16e eeuws Raadhuis
• Museum Casa-Museu Chistovão Colombo: over (ontdekkingsreizen van) Columbus.
• Igreja Nossa Senhora da Piedade: 17e eeuwse kerk
• Verder kunt u op Porto Santo goed fietsen, snorkelen duiken, surfen paardrijden en natuurlijk golfen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het VVV kantoor:

Porto Santo tourist office
Centro de Artesanato
Av. Dr. Manuel Gregório Pestana Júnior
9400-171 Porto Santo
Phone: (+351) 291 985 189

Informatieve video over Porto Santo van Travel Channel (Engelstalig):

 

U vindt op Porto Santo verschillende vakantiewoningen. Deze vrijstaande woning ligt in het dorp Camacha en wordt verhuurd door een Nederlandstalige eigenaar.

vakantiewoning porto santo

 

© ToMadeira 2012 Contact Nuttige links Privacy en Voorwaarden