Madeira header
uk flag language  
 

Een auto huren op Madeira

Een van de beste manieren om Madeira te verkennen is met de auto. De wegen zijn over het algemeen vrij goed en de plaatsen staan goed aangegeven. Een rondrit langs de kustweg of dwars door de hoogvlakte is zeer de moeite waard. Een auto huren is ook niet heel prijzig op Madeira. De prijs is uiteraard afhankelijk van de grootte van de auto en de verhuurperiode. Hoe langer u de auto huurt des te voordeliger het naar verhouding is. U kunt uw auto gemakkelijk vooraf reservern bij een van de vele (online) autoverhuur bedrijven, eventueel in combinatie met uw vlucht en/of hotel. U kunt dan zelf aangeven waar u de auto afgeleverd wilt hebben. Uiteraard kunt u ook ter plaatse een auto huren, bijvoorbeeld bij de verhuurbalies op het vliegveld van Madeira. Een credit card is (meestal) wel noodzakelijk bij de aflevering van de auto. Er zijn er zeven autoverhuur bedrijven die een kantoor hebben op de luchthaven van Madeira: Europcar, Hertz, Auto Jardim, Avis, Guerin, Sixt en Rodavante. Het is verstandig om een uitgebreide dekking te nemen (super cdw).

Hieronder vindt u een overzicht van autoverhuur bedrijven waar u direct uw auto kunt huren op Madeira:

Sixt (Nederlandstalig) - U kunt uw auto afhalen op de luchthaven van Funchal of in Funchal zelf. Indien u een auto wilt huren op Porto Santo dan kunt u uw huurauto afhalen op de luchthaven Porto Santo of in de haven van Porto Santo.

 

Alamo (Nederlandstalig) - U kunt uw auto afhalen op de luchthaven van Funchal of in Funchal zelf.

verkeer madeira wegen madeira

Autorijden op Madeira

Op Madeira rijdt men net als in Nederland en Belgie aan de rechterkant van de weg. De meeste verkeersregels di wij hier kennen zijn ook van toepassing voor het autorijden op Madeira. De maximum snelheid binnen de bebouwde kom is 40 tot 50 km/u. Op de secundaire wegen mag men 80 kilometer per uur, en op de snelweg 120 kilometer per uur rijden (let op de lokale verkeersborden!). Alle passagiers op de voor-en achterbank moeten een autogordel dragen. Kinderen jonger dan 12 jaar dienen op de achterbank plaats te nemen. Belangrijke zaken om mee te nemen tijdesn de autorit zijn naast rijbewijs en paspoort, de autoverhuur documenten, een kaart of route navigatiesysteem en geld.

 

 

© ToMadeira 2012 Contact Nuttige links Privacy en Voorwaarden