Madeira header
uk flag language  
 

De Economie van Madeira

De groei van de economie van Madeira is terug te voeren op de strategische ligging. Na de ontdekking door de Portugese zeelieden heeft Madeira altijd deel uitgemaakt van menig handelsroute over zee. Ook vandaag de dag is de economie van Madeira nog steeds sterk afhankelijk van de zee. De haven van Funchal speelt een belangrijke rol in het bedrijfsleven en de economie in Madeira. De haven is nog steeds de plek waar kooplieden en handelaren samenkomen.
Het belang wordt nog eens versterkt door tal van commerciële activiteiten die met de haven samenhangen, zoals personenvervoer, visserij en toerisme. De haven van Funchal is ook van belang voor de cruiseship rederijen.

Waar vroeger, vanwege de vruchtbare grond, de landbouw de belangrijkste economische bedrijfstak was, is het toerisme nu een van de belangrijkste inkomstenbronnen. Madeira wordt jaarlijks door ongeveer 500.000 toeristen bezocht. Ook de ontwikkeling van de vrije handelszone “Madeira International Business Centre” en de natuurlijke haven van Funchal heeft geleid tot tal van economische activiteiten en diensten op het eiland. Verder zijn de productie van suikerriet, bananen, bloemen, borduurwerk en rietwerk en de visserij inkomstenbronnen voor Madeirenzers. De landbouwterasssen vergezeld van de witte huizen geven de berghellingen zijn karakteristiek voor Madeira.

cruiseschip madeira

Vrije Handelszone (Free Trade Zone)

De oprichting van de vrije handelszone in Madeira (ook wel Madeira International Business Center genoemd) heeft veel mogelijkheden voor ondernemers uit andere landen geschapen om zaken te doen op Madeira. In feite is dit één van de belangrijkste bijdragen in het oppompen van de economie van het eiland. In de vrije handelszone van Madeira hebben tal van bedrijven fiscale voordelen en dat maakt deze locatie tot een populaire vestiginsplaats.

Landbouw Madeira

andbouw is altijd al een onderdeel geweest van de economische vooruitgang van Madeira. In de 15de eeuw, opende de productie van suiker veel deuren voor het bedrijfsleven. Tegenwoordig is de landbouw nog steeds een primaire bron van inkomsten voor de bewoners van de archipel. Technologische vooruitgang heeft de landbouw op Madeira de productie aardig laten toenemen. Naast de veeteelt worden onder meer de volgende producten verbouwd maïs, tarwe, gerst, rogge, druiven, banaan, mango, passievrucht en suikerriet.

euro
flowers

Toeristische Industrie Madeira

Toerisme is een zeer belangrijke factor in de economie van Madeira. Bijna 20% van het BBP van het eiland komt uit deze sector. De aanleg van nieuwe wegen en de twee luchthavens die niet alleen geschikt voor de lokale vluchten zijn, maar ook internationale vluchten ontvangen, dragen hier zeker aan bij. Bovendien kunnen inmiddels de meeste gebieden binnen Madeira bereikt worden met het openbaar vervoer.

© ToMadeira 2012 Contact Nuttige links Privacy en Voorwaarden