Madeira header
uk flag language  
 

Festivals en evenementen op Madeira

Madeira wordt niet alleen bezocht door toeristen vanwege haar natuurschoon, maar ook vanwege de feesten en festiviteiten. De rijke cultuur van dit eiland is de belangrijkste reden waarom Madeira veel festivals en feesten kent. Iedere maand zijn er wel één of meer festiviteiten. De inwoners weten goed hoe je een feest viert. Tijdens de festivals is elke hoek van de de straat volledig versierd en vormen een bron van entertainment.

Een overzicht van festivals en evenementen op Madeira

Madeira kent veel feesten, festivals en evenementen. Hieronder een opsomming van de leukste:

- Jaarwisseling -Oud en Nieuw – (januari)
- Carnaval (februari)
- Bloemenfestival in Funchal (april/mei , 2 weken na Pasen)
- Festas da Sé Funchal (mei)
- Madeira dag (juli)
- Monte festival (augustus)
- Madeira wijn festival (september)
- Columbus festival – Porto Santo (september)
- Kerstmis (december)
bloem madeira

Madeira Bloemenfestival. Dit festival trekt jaarlijks veel toeristen.Iedere lente wordt het bloemenfestival gevierd en het staat in het teken van "nieuwe kansen en een beter leven".Dit feest gaat gepaard met een optocht van praalwagens door de straten van Funchal. Een zeer levendig en kleurrijk feest dat beslist de moeite is om een keer mee te maken.

Carnaval-Madeira. Ook in Madeira wordt ieder jaar in februari Carnaval gevierd. Dit Carnaval is één van de grootste van Europa.In Funchal wordt het uitbundig gevierd met o.a. twee parades.

Festa de Cebola of Uien Festival. Dit is een soort ceremonie voor de boeren, omdat het herinnert aan hun inspanningen op het land en te zorgen voor een goede oogst.Naast de traditionele muziek laten de boeren meestal kisten met uien zien.Tractoren en andere landbouwmachines worden gebruikt voor de parade, maar niet voordat deze zijn versierd met uien....

Atlantic Festival - Atlantische Festival. Dit festival wordt gehouden in de maand juni.Het bestaat uit drie gebeurtenissen.Ten eerste, is er de vuurwerk competitie die de hemel elke zaterdag van de maand verlicht. Ten tweede, is er een optreden van verschillende filharmonische bands.Ten derde, is er het Madeira Muziek Festival.

Festa dos Santos Populares - Festival van de populaire Heiligen. Dit wordt gevierd ter ere van de drie heiligen-Santo António, São João en São Pedro. Er zijn parades, muziek en kraampjes in Funchal.

Madeira Gourmet Festival- Het gastronomische festival op het eiland dat vaak ook bezocht wordt door bekende chef-koks.

Madeira Wine Festival- Madeira Wijn Festival. Het is een viering van dankbaarheid voor een goede oogst en het markeert het begin van de verwerking van de wijn. De inwoners vieren dit feest inseptember, wanneer de druiven ook worden geoogst. Er is een parade waar zowel lokale inwoners als toeristen aan mee kunnen doen. Er zijn ook diverse optredens.

Kerst en Oud & Nieuw- De viering van Kerstmis en Nieuwjaar duurt weken.De woningen op Madeira zijn versierd met felgekleurde accenten en zelfs de zakelijke en de overheidsgebouwen doen mee aan de verfraaiing van de gevels. Er zijn diverse festiviteiten rondom de feestdagen en het vuurwerk met Oud en Nieuw is ronduit spectaculair.

Cantar os Reis - zingen van de koningen. Dit festival wordt gehouden op de 12e dag na Kerstmis.Zoals de naam al aangeeft wordt er veel gezongen in de straten van Funchal. Vandaag de dag treden er tal van artiestenop tijdens dit evenement.

 

 

© ToMadeira 2012 Contact Nuttige links Privacy en Voorwaarden