Madeira header
uk flag language  
 

Golfen op Madeira

Het eiland Madeira en het nabijgelegen Porto Santo zijn erg in trek bij golfliefhebbers. Dat is ook niet zo verwonderlijk vanwege het feit dat hier werkelijk prachtige golfbanen liggen met de schitterende uitzichten en prima faciliteiten. Er zijn twee golfbanen op Madeira en op Porto Santo 1 golfbaan en 1 Pitch & Putt baan. Het is niet alleen de ongerepte wateren rond Madeira dat nog steeds veel toeristen te lokken naar deze archipel. Op deze pagina leest u meer over een golfvakantie op Madeira.

Golfreizen naar Madeira via Golfreizen.nu

Golfreizen naar Madeira via Pin High Golftravel

Golfbanen Madeira

Nabij Funchal, deels aan de kust en in het bos, ligt de Palheiro golfbaan. Een schitterende 18 holes (71 par) baan met perfecte greens en prachtige uitzichten op Funcal en de Atlantische Oceaan. De baan, die circa 500 meter boven zeeniveau ligt, is in 1993 geopend en is ontworpen door Cabell Robinson. Naast de goed onderhouden greens, is er een stijlvol clubhuis, een golfwinkel en een restaurant.

palheiro golf

Palheiro Golf
Rua do Balancal nº 29
9060-414 Funchal
Tel: +351291790120
Fax: +351291792456
www.palheirogolf.com/en

In Santo da Serra ligt de golfbaan van Madeira die uitkijkt over de baai van Machico, de“Clube de Golf do Santo da Serra” en dit is wellicht een van de mooiste golfbanen van Europa.  De baan is ontworpen door de beroemde golfarchitect  Robert Trent Jones Sr. De golfbaan heeft 27 holes (72 par). Op deze golfbaan wordt jaarlijks het "Madeira Open" gehouden. De meren en botanische tuin verhogen de esthetiek van deze baan nog meer. De architect die verantwoordelijk is voor het ontwerp is Robert Trent Jones. De golfbaan heeft ook een professionele golfshop, een restaurant, een oefenbaan en een driving range.

golf santo da serra

Clube de Golf do Santo da Serra
Santo António da Serra
9200-152 Machico
Madeira - Portugal
Tel.: (+351) 291 550 100
www.santodaserragolf.com/

Op Porto Santo ligt de grootste golfbaan van Madeira “Porto Santo Golfe”. De golfbaan is ontworpen door de Spaanse golfkampioen Severiano Ballosteros en is geopend in 2004. Het golfcomplex heeft zowel een 18 holes (72 par) als een 9 holes baan (pitch & putt). Ook is er een oefenbaan, een restaurant en een professionele golfwinkel. De Porto Santo Golfe wordt ook veel bezocht door lokale mensen.

golf porto santo

“Porto Santo Golfe”
Sitio das Marinhas
P-9400-162  Porto Santo
Tel: +351 291 983777
Tel reserveren: ja
Fax: +351 291 983508
www.portosantogolfe.com

Perfect Golfweer

Het vriendelijke mediterrane klimaat maakt Madeira een echt golfparadijs. Er valt weinig regen op deze archipel dus een strategische keuze voor een bepaalde periode voor een golfvakantie is eigenlijk niet nodig. Tijdens de zomermaanden is de gemiddelde hoogste temperatuur ongeveer 24 ° C. Tijdens de wintermaanden wordt het niet veel koeler dan 16 a 19 ° C. Het weer is over het algemeen zonnig. Op deze pagina leest u meer over het klimaat van Madeira.

 

© ToMadeira 2012 Contact Nuttige links Privacy en Voorwaarden