Madeira header
uk flag language  
 

Surfen op Madeira

Het water dat Madeira omringt is verbluffend mooi. De wind waait hier altijd en dat maakt het vaak mogelijk om prima te surfen op Madeira. Ervaren surfers kunnen het hele jaar door op Madeira surfen. Voor beginnende surfers zijn er ook wel mogelijkheden, maar zijn er, vanwege de rotsachtige kust, minder geschikte locaties. Het is op Madeira soms erg lastig het water in en uit te komen.

rotskust
surfer

De beste surfspots

Madeira is in opkomst als surf hotspot. Vandaag de dag kennen niet alleen de locals de surfspots. Surfers van de hele wereld komen naar dit eiland om te genieten van het heerlijke klimaat in combinatie met de fantastische golven. In 2001 was Madeira de locatie van de World Big Wave Championships. De lokale geografische omstandigheden bepalen in combinatie met het weer de beste plekken om te surfen voor beginners en gevorderen. Sao Vicente is ideaal voor degenen die net beginnen. De golven zijn niet al te hoog en er zijn minder rotsformaties die moeten worden vermeden. Er is ook een surfschool gevestigd. Voor degenen met medium surfvaardigheden en zijn de ideale plekken Ponta Pequena en Lugar de Baixo. De golven zijn hier sneller, maar blijven gemiddeld hoog. Ervaren surfers komen aan hun trekken in de wateren rondom Paul do Mar en Jardim do Mar. Golven van 2 tot 5 meter zijn hier geen uitzondering. Let wel op de rotsachtige kust.

Windsurfen Madeira

Windsurfen kan bijna langs de gehele kust, alleen geldt hier ook dat het lastig kan zijn om het water in en uit te komen. Goede windsurflocaties op Madeira zijn bij Funchal, Canical, Paul do Mar en Canico.

Windsurflessen en materiaal kunt u krijgen bij:
H2O Madeira  in Calheta
Clube Naval in Funchal
Clube Força 5 Madeira  in Funchal

 

 

 

 

© ToMadeira 2012 Contact Nuttige links Privacy en Voorwaarden