Madeira header
uk flag language  
 

Walvissen en dolfijnen spotten op Madeira

De schoonheid van Madeira houdt niet op bij het spectaculaire landschap. Madeira is ook een geweldige plek om walvissen en dolfijnen te zien. In de wateren rondom het eiland zijn het gehele jaar door meer dan 20 soorten dolfijnen en walvissen te zien. De beste tijd is echter van april tot oktober, aangezien er dan de meeste soorten aanwezig zijn. Er zijn diverse organisaties die dolfijn- en walvistochten verzorgen. Soms is het ook mogelijk om onder begeleiding met de dolfijnen te “zwemmen”. Met kleine snelle boten wordt u naar de dolfijnen en walvissen gevaren. Bij dolfijnen kunnen de boten heel dichtbij komen, bij walvissen is de afstand uiteraard groter. Het is geweldig om walvissen en dolfijnen in hun natuurlijke habitat te zien. Echter, respecteer deze prachtige maar kwetsbare dieren. Activiteiten mogen niet schadelijk of storend zijn in HUN leefomgeving!

Boek een reis met SNP natuurreizen naar Madeira

Walvisexcursie Madeira

Een Walvisexcursie op Madeira

Walvisexcursies behoren tot de meest populaire activiteiten in Madeira. Er zijn verschillende bedrijven die walvisexcursies aanbieden en sommige bieden de garantie dat u ook daadwerkelijk walvissen te zien krijgt. Zo niet, dan krijgt u uw geld terug. Begeleid door een gids kunt u vanaf een boot deze fantastische dieren bewonderen. Soms hoeft u niet eens een boottrip te boeken om walvissen te spotten, want wanneer u geluk heeft kunt u ze ook zien vanaf de kust.

De potvis is de meest voorkomende walvis in de wateren rondom Madeira en is meestal het hele jaar door te zien. Soms verschijnen ze in groepjes, samen met de kleintjes. De volgende walvissen kunnen onder andere worden gezien: de Bultrug, de Griend, de Noordse Vinvis, de Zwarte Zwaardwalvis, de Gewone Vinvis, de Brydevinvis en de Dwergvinvis. Een walvisexcursie op Madeira is een onvergetelijke ervaring.

De beste tijd om walvissen te spotten op Madeira -Kalender

 

jan

feb

mar

apr

may

june

july

aug

sep

oct

nov

dec

Griend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noordse Vinvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bultrug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zwarte Zwaardwalvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gewone Vinvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brydevinvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dwergvinvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dolfijn Excursie Madeira

Madeira Whale Museum

In het dorp Caniçal kunt u een walvismuseum bezoeken. Als u geïnteresseerd bent in deze prachtige dieren dan is dit museum zeker de moeite waard. Het museum is het hele jaar door geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Het is gesloten op 25 en 26 december, 1 januari en op Paaszondag. Entreegelden bedragen 10 euro voor volwassenen en kinderen onder de 6 jaar zijn gratis. Tip, elke derde zaterdag van de maand van 10:00-13:00 krijgt u een korting van 50%.

Museu da Baleia da Madeira - Madeira Whale Museum
Rua da Pedra d'Eira, 9200-031 Caniçal
tel: 351 291 961 858/9 fax: 351 291 961 861
reservas@museudabaleia.org
http://www.museudabaleia.org

Een Dolfijnexcursie op Madeira

Naast het observeren van walvissen kunt u ook een verscheidenheid aan dolfijnen in hun natuurlijke habitat bewonderen op Madeira. Een dolfijnexcursie is los te reserveren, maar ook vaak in combinatie met een walvisexcursie. De zomermaanden zijn de perfecte tijd om dolfijnen te spotten. Soms worden de dolfijnen gezien in groepen van 6 tot 12 dolfijnen. Op andere dagen zijn het er tientallen! Ze zwemmen graag naast of voor de boot uit. Als u geluk heeft ziet de acrobatische sprongen en capriolen van heel dichtbij. Meestal komen ze samen in de meer ondiepe delen van de oceaan. De meest voorkomende dolfijnen op Madeira zijn de gewone dolfijn en de tuimelaar. De volgende dolfijnen kunnen ook worden gezien: de grijze dolfijn, de gestreepte dolfijn, de Atlantische gevlekte dolfijn en de snaveldolfijn.

De beste tijd om dolfijnen te spotten op Madeira - Kalender

 

jan

feb

mar

apr

may

june

july

aug

sep

oct

nov

dec

Gewone Dolfijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuimelaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gestreepte Dolfijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atlantische Vlekdolfijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snaveldolfijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grijze Dolfijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn verschillende bedrijven die dolfijnen en walvissen excursies aanbieden. De meeste operators varen 2 af 3 keer per dag uit. Neem voor de exacte tijdenen contact op met de operator. In het hoogseizoen is het verstandig om uw trip een paar dagen van tevoren te boeken. De meeste trips duren 2 tot 3 uur en kosten ongeveer 40 a 50 euro per persoon. Neem warme kleding mee, een zonnebril of pet en zonnebrand creme kan ook handig zijn, Als u wilt zwemmen met de dolfijnen (wat trouwens niet altijd mogelijk is) neem dan zwemspullen mee. Een snorkel en masker zullen worden verstrekt.

© ToMadeira 2012 Contact Nuttige links Privacy en Voorwaarden