Madeira header
uk flag language  
 

Wandelen op Madeira

Madeira is met de prachtige natuur, landschappen en vergezichten, een wandeleiland bij uitstek. Wandelen is ook wel de beste manier om van al het natuurschoon te genieten. Elke hoek van dit eiland is schilderachtig. Er zijn veel wandelroutes voor ieder niveau. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er diverse reisorganisaties zijn die een speciale wandelvakantie naar Madeira aanbieden.

U kunt heerlijk wandeleninde bergen, langs de kust of in de vele parken en bossen. Er zijn uitstekende wandelgidsen en wandelkaarten van Madeira verkrijgbaar en er zijn wandeltochten van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. Ook zijn er diverse bureaus die ter plekke wandeltochten op Madeira organiseren.

levada wandelen

Levadas - Levada Wandelingen op Madeira

Om de gronden van water te voorzien zijn over het gehele eiland smalle irrigatiekanalen aangelegd. Deze kanalen worden levadas genoemd. De paden langs deze levadas vormen mooie en uitdagende wandelroutes. De paden langs de levadas hebben een totale lengte van circa 1500 km! Let wel, sommige van de levadapaden gaan langs diepe ravijnen of door tunnels. Over het algemeen zijn de levadas goed beloopbaar en worden ze goed vrij gehouden van obstakels. Zorg in ieder gevalwel voor goed schoeisel en een goede wandelkaart, een mobiele telefoon en eventueel een zaklamp. Let ook altijd op de lokale berichtgeving en laat een bericht achter wanneer u alleen gaat wandelen!

snp natuurreizen Met SNP een wandelreis maken op Madeira? 

Wandelingen op verschillende niveaus

Er zijn tal van wandelroutes waaruit men kan kiezen op Madeira. Van stevige (berg)wandelingen in ruig berglandschap tot relaxte wandelingen in parken of bossen. De wandelroutes "Rabacal" en "Nuns Valley" zijn prima routes voor beginners (zie beneden). De meer ervaren wandelaars, zouden de paden in Ponta de Sao Lourenco of Ribeiro Frio kunnen proberen. Deze paden zijn ruiger en kennen ook steile hellingen. De Qeimadas route is een populaire route die ongeveer 4 tot 5 uur duurt en dwars door het Laurisilva bos gaat. Ook de route langs de "Levada do Rei" (Levada van de koning) is een spectaculaire wandeling met prachtige verhgezicten op Sao Jorge en Santana. Voor mensen die graag bergwandelingen ondernemen zijn er verschillende paden met verschillende moeilijkheidsgraden. Bespreek de mogelijkheden eventueel eerst met een lokale gids.

Ook wandelen op Porto Santo beperkt zich niet tot een wandeling op het strand. Er zijn diverse wandelroutes die men zou kunnen lopen, zoals de Pico do Castelo, een vrij eenvoudige maar mooie route. U kunt ook kiezen voor de route "Pico de Ana Ferreira" waar u aan het einde getuige zult zijn van de schoonheid van vulkanische structuren in het landschap. Andere routes in Porto Santo zijn Pico do Facho en Pico Branco naar Terra Cha.

Diverse wandelroutes op Madeira

Hieronder staan enkele populaire wandelroutes op Madeira:

Rabacal en de 25 bergen. Dit is een van de meest populaire wandelingen onder toeristen, mede vanwege de vrij eenvoudige moeilijkheidsgraad. De gehele wandeling duurt meestal ongeveer 4 uur, maar in zo'n korte tijd, passert u drie levadas, diverse watervallen, meren en grotten. Prachtige wandeling!

Ribeiro Frio. De hele route is ongeveer 11 km lang en duurt ongeveer 4 uur. Dit is de perfecte keuze voor mensen die willen genieten van de rijke flora en fauna die Madeira rijk is aangezien deze wandelroute het Laurisilva Bos doorkruist.

Ponta de Sao Lourenco- Een stevige, ruige korte wandeling van cica 10 km. De vergezichten zijn adembenemend en bij goed weer kunt u de eilanden "Ilhas Desertas en Porto Santo" zien liggen.

Nuns Valley - Nonnen Vallei. Een populaire ontspannen wandeling van slechts 7 km. met een tijdsduur van 2 tot 3 uur. Deze route, met haar charmante bloemen, betoverend dichte bossen en bewonderenswaardige ravijnen, is dezelfde route die nonnen bijna 400 jaar geleden zouden hebben gelopen om aan piraten te ontkomen.

Een beschrijving van wandelingen langs de Levada dos Tornos en de Levada Nova vindt u op wandelingen.info

 

© ToMadeira 2012 Contact Nuttige links Privacy en Voorwaarden