Madeira header
uk flag language  
 

Wandelvakantie op Madeira

Madeira is een prima bestemming voor een prachtige wandelvakantie. Het weer, het diverse landschap en de prachtige natuur vormen de juiste mix waardoor u het hele jaar door kunt wandelen op Madeira. De levadawandelingen (smalle irrigatiekanalen die nagenoeg over het gehele eiland lopen) zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Op deze pagina vindt u meer informatie over wandelen op Madeira. Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties die wandelvakanties en trektochten op Madeira aanbieden. Hieronder vindt u een overzicht:

SNP Natuurreizen : SNP biedt hoog gewaardeerde wandelvakanties aan naar Madeira. Zowel groepsreizen als individuele reizen. Verblijf in goede pensions of hotels. Duur 8 dagen.

Flextravel biedt momenteel een 8-daagse individuele wandelvakantie aan met afwisselende wandelingen over het gehele eiland. U overnacht in diverse plaatsen en accommodaties.

wandelen madeiralandschap madeira

 

Er zijn op Madeira wandeltochten van verschillende niveaus en lengtes. Onder de routes die perfect zijn voor beginners bevinden zich de wandelingen van "Rabacal" en "Nuns Valley". Deze tochten duren ongeveer 3 tot 4 uur en worden in diverse reisschema opgenomen. Uiteraard kunt u ze ook ter plaatsen zelf lopen of onder begeleiding van een gids. Voor de meer ervaren wandelaars zijn er ruigere paden en steile hellingen. U kunt ook heerlijke boswandelingen maken op Madeira.

Tip: indien u van plan bent om met een vaste groep te gaan wandelen op Madeira (bijvoorbeeld met familie of vrienden) boek dan uw wandelvakantie tegelijkertijd bij één reisorganisatie. Dit levert vaak interessante kortingen op. Hetzelfde geldt uiteraard als u ter plaatse een wandelexcursie boekt.

levada madeira   levada madeira

 

 

© ToMadeira 2012 Contact Nuttige links Privacy en Voorwaarden